Hvor meget Clint Eastwood blev betalt for sine 3 navnløse mandsfilm

De beløb, Eastwood betalte for sine navngivne film, varierede betydeligt. Så meget fik han for de westerns, der gjorde ham til en stjerne.

Clint Eastwood han modtog adskillige pengesummer for sine tre Man With No Name-film. I 60’erne den første Rå læder skuespiller medvirkede i tre spaghettiwesterns. Nu er alle tre film elskede klassikere i westerngenren.

Westernns lavet af Eastwood med Sergio Leone er krediteret for at skabe hans billede af en af ​​de mest populære i Hollywood “hårde fyre“. De er også ansvarlige for at gøre ham til en international stjerne. Før En knytnævefuld dollars, Eastwoods eneste krav på berømmelse var CBS western-serien, Rå læder. Hans portrættering af Rowdy Yates gav ham Leones opmærksomhed, men det skubbede ham ikke til toppen af ​​listen. Adskillige skuespillere er blevet overvejet til rollen som Man With No Name, herunder Charles Bronson, Richard Harrison, James Coburn, Steve Reeves og andre. Nogle har afslået delen, mens andre måske ikke er blevet kontaktet.

Relateret: Hvorfor John Wayne nægtede at optræde i en western med Clint Eastwood

Da Eastwood ville underskrive en kontrakt om at spille hovedrollen en håndfuld dollars, accepterede en løn på $15.000. Filmens chokerende succes i Italien resulterede i et meget større budget for den anden rate, hvilket gjorde det muligt for Eastwood at modtage et meget større beløb. At producere For et par dollars mere, tilbød firmaet Eastwood 50.000 $. Senere førte Eastwoods modvilje mod at lave en tredje film med Leone næsten til, at han blev omstøbt med Bronson for Det gode, det onde og det grimme. Ifølge Clint Eastwood: en biografi af Richard Schickel tog det hele $250.000 at få ham til at gentage rollen en sidste gang. Ud over dette tal lovede aftalen skuespilleren en del af filmens kasseoverskud i Vesten, anslået til omkring 10%. Overskuddet fra de to første rater gjorde denne aftale levedygtig for virksomheden.

Når man tager det faktum i betragtning, at han modtog ekstra penge fra billetindtjeningen, er det tydeligt, at Eastwoods løn blev ganget mere end fem gange for den tredje film The Man With No Name. Det siger meget om, hvor meget skuespillerens efterspørgsel er steget siden da en håndfuld dollars Og For et par dollars mere. De to italienske film afsluttede nemt hans status som en kæmpende tv- og B-filmskuespiller og åbnede store nye skuespilmuligheder i Hollywood og andre steder. Som for Det gode, det onde og det grimme, gav et endnu større løft til hendes profil, hvilket viste sig nyttigt, da hun vendte tilbage til Hollywood.

Selvom Eastwood kun fik udbetalt 15.000 $ for sin første film The Man With No Name, beviser de betydeligt højere lønninger for de to andre film, og hvad der skete derefter, det. en håndfuld dollars det var en utrolig indbringende satsning for skuespilleren. hvornår Clint Eastwood han var tilbage i Hollywood i slutningen af ​​1960’erne, han lavede film som Hvor ørne tør Og Mal din vogn, som havde løn, der ville have været mellem $ 500.000 og $ 600.000.

Mere: Hvorfor Clint Eastwood blev fyret fra Universal i 1950’erne

The Northern Man brød den historiske regel i Olga Amleth Fights manuskript

Nordmanden brød perfekt en historisk regel om episk manuskript


Om forfatteren