Hvorfor Tom Cruise er den bedste actionstjerne i Hollywood

Du kan tælle på én hånd antallet af actionstjerner, der trives i Hollywood i dag. Og med det mener jeg ægte actionstjerner Ikke flotte skuespillere, der på magisk vis forvandler sig til CGI-actionfigurer under filmens kamp i tredje akt. Jeg mener, skuespillere, der gør et navn ud af genren og ikke er bange for at blive beskidte og beskidte for at gøre deres film sjove. Du ved, ligesom Tom Cruise.

Du ved, skuespillere laver deres egne stunts. I 90’erne var Hollywood fuld af dem. Bruce Willis. Chuck Norris. Jackie Chan. Steven Seagal. Det er en særskilt og kulturelt betydningsfuld æra ligesom den superhelte/franchise-æra, vi oplever i dag.

På trods af superheltefilm, der i øjeblikket dominerer billetkontoret, formår Tom Cruise stadig at forblive lige så relevant og berømt som en actionstjerne. Selvom det er et levn fra en svunden filmæra, fortsætter Cruise med at skabe blockbuster efter blockbuster og kommer ud med det ikoniske Cruise-smil hver gang.

Mission: Jeg ermuligt

Stunts af Tom Cruise

Der er et væld af grunde til, at Tom Cruise forbliver så populær som nogensinde. En væsentlig årsag er dog skuespillerens Ejendom om hans film. Mennesket arbejder unægteligt hårdt og producerer alle sine moderne designs. Cruise, er det sikkert at antage, ikke prøver til andres projekter. Skab dine egne værker og i forlængelse heraf mange flere i processen.

Men du kan selvfølgelig producere lige så mange film, du vil. Det betyder ikke, at de i sagens natur er gode, og det garanterer dem heller ikke som box-office-hits. Men på trods af titlen på hans langvarige action-franchise påtager Cruise sig en række umulige missioner og opfylder dem. muligt. Nøglen til hans missions succes er at blive “større” i hver film.

Bigger henviser i denne sammenhæng til sine stunts. Skuespilleren gør sig ingen anstrengelser for at skjule, hvad han gør for at underholde os. I Ghost Protocol, bestiger den højeste bygning i verden. I Slyngel nation, den elskede skuespiller hænger faretruende fra et fly i bevægelse. Og i fremtiden Top Gun: Maverickskuespilleren er bogstaveligt talt jetfly under flyvning for at legitimere det, du ser på skærmen. Han er, som Rotten Tomatoes engang udtalte, “en actionstjerne som ingen anden”.

Fantastisk stuntmand

Det, der gør Tom Cruise til en så berømt sjældenhed i nutidens Hollywood-scene, er hans afvisning af at stole på specialeffekter. I Top Gun: Maverick, var den 59-årige skuespiller meget tilbageholdende med at inkludere CGI-optagelser. I et interview med Fandango fuld adgangdet Umulig mission stjernen indrømmer, at hun konstant tænker på at underholde publikum, når hun udfører et af sine højprofilerede stunts.

Jeg siger “høj profil”, fordi det er den, jeg er. Det meste af tiden pryder Cruises stunts nyhedssider mange måneder før en film udkommer. Faktisk er dette pre-release shoot på sættet en del af markedsføringen. For eksempel er der blevet lavet meget larm om, at det hænger fra et fly fra 2. verdenskrig til et kommende fly Umulig mission film. Og netop det faktum, at vi ved, at Tom Cruise berømt laver stuntene selv – og hæver barren hver gang – giver hans film en følelse af legitimitet og professionalisme, der ikke er på CGI-festivalerne i de fleste moderne superheltefilm.

Faktisk er det svært at forestille sig Marvel bogstaveligt går ud i rummet skyde endeløs krig, For eksempel. Cruise skabte overskrifter med meddelelsen om, at han samarbejder med Elon Musks SpaceX for at optage en film i rummet. Nu mens den førnævnte unavngivne funktion er bare delvist optaget på den internationale rumstation repræsenterer den stadig en ambitiøs milepæl i Hollywood-biografen, symbolsk for skuespillerens engagement i innovation.

Tom Cruises Acting Chops

Men på trods af alle hans akrobatiske innovationer er der en anden form for talent, som Tom Cruise ikke har nok æren for: han er også en fantastisk skuespiller. For at forstå, hvor sjældent og specielt det er at være en god stuntmand Og skuespiller, se bare på paletten af ​​actionstjerner i moderne Hollywood. Der er ingen tvivl om, at Dwayne Johnson, Jason Statham og Arnold Schwarzenegger er fysisk massive og talentfulde stuntmænd/actionstjerner. Men hvis vi skal være ærlige, har du ikke altid brug for den bedste følelsesmæssige præstation.

Og se, det er slet ikke en udgravning. Alle de førnævnte skuespillere – og mange flere – har givet os nogle af de sjoveste film i biografhistorien. Det er svært at forestille sig Hollywood uden den Stenet Og Rambo og Hurtig og rasende franchise, for ikke at nævne Terminator. Ligesom Cruises film har begge franchises gjort deres del for at revolutionere stuntarbejdet i Hollywood, især med hensyn til kampkoreografi og bilsekvenser.

Men i modsætning til de nævnte skuespillere har Tom Cruise skuespilfærdighederne til at matche sine stunts. Vil du have bevis? Se hendes brændende kemi med Dustin Hoffman i Rain Man. Se hans forvandling til tropisk torden. For pokker, se hans intense præstation mod Philip Seymour i Mission umulig 3. For at gøre det i Hollywood behøver du ikke at være en god skuespiller, du har bare brug for “stjernekraft” og omsættelighed. Tom Cruise har disse ting Og handler for at støtte ham. Det er sjældnere, end man skulle tro.

tom Cruise

Det er utroligt at tænke på, hvordan Tom Cruises karriere har været stabil i alle de årtier, han har været i branchen. Mens andre actionstjerner af slagsen – Dolph Lundgren, Sylvester Stallone, Steven Seagal – er kommet og gået, er Cruises karriereforløb kun blevet stærkere.

Han producerer sine egne film, er altid villig til at gøre, hvad han kan og brænder naturligvis for sit håndværk. Cruises dedikation til at producere helt originale værker og kommandere sine skibe er det, der adskiller ham fra resten af ​​Hollywood.

Mens Cruises nej-sigere jamrer, håner hans Scientology-bånd og griner af ham, der hopper op og ned på Oprahs sofa, er han stadig guldet i Hollywood. Cruise forbedrer konstant underholdningsniveauet og forsøger at innovere i hver film. Han er den seneste store actionstjerne fra en tid, hvor titlen betød noget. Selv efter tredive års skuespil og stunts er Tom Cruise stadig med og viser sig at være en af ​​Hollywoods mest berømte og ambitiøse filmproducenter.


Hvad er din yndlings Tom Cruise-film? Forvent at se actionstjernen gentage rollen som Maverick i den nærmeste fremtid Top Gun: Maverickude i biografen den 27. maj 2022.