Ligesom Hamlet overklasser denne skuespillerinde de fleste af de fyre, jeg har set

TEATER

Hamlet ★★★ ½

Arts Centre Melbourne indtil 14. maj

Dette Brøk Bell Shakespeares med Harriet Gordon-Anderson i hovedrollen, selvom en blind kønscasting i 2022 ikke burde løfte øjenbrynene.

Harriet Gordon-Anderson i rollen som Hamlet, i midten, flankeret af Rosencrantz og Guildenstern (Jeremi Campese og Jane Mahady).

Harriet Gordon-Anderson i rollen som Hamlet, i midten, flankeret af Rosencrantz og Guildenstern (Jeremi Campese og Jane Mahady).Kredit:Brett Boardman

Shakespeares stykker leger bevidst med køn (drenge spillede trods alt kvindelige roller på den elizabethanske scene), og at det faktum, at kvinder kan optræde med samme overbevisning og glans som mandlige skuespillere, burde være indlysende for alle.

Indlæser

Kvinder, der konfronterede Shakespeares mænd, skabte unødvendig kontrovers i Australien for ti år siden, da TCM’s skrøbelige feminisme Dronning Lear underminerede sit eget projekt. Tilpasningen gjorde Robyn Nevin en bjørnetjeneste, en ynkelig og kompromisløs skuespiller, der fortjente chancen for at bestige Lear’s Mountain som skrevet.

Men problemet er for længst blevet forstuvet.

I Storbritannien triumferede Glenda Jackson som Lear i 2019, og Kathryn Hunter vil spille den på Globe i næste måned. Her ledede Kate Mulvany en overbevisende produktion af Bell Shakespeare Richard III i 2017, og hvis Harriet Gordon-Anderson ikke altid kommanderer scenen, som Mulvany gjorde, overklasser hun de fleste af de fyre, jeg har set prøve deres hånd på Hamlet.